E-guider

Här hittar du information och kunskap om bakgrundskontroller. Vet du inget, lite eller mycket om detta? Oavsett nivå du är på kan du här förkovra dig i vår samlade kunskap om bakgrundskontroller! Du kan kostnadsfritt ladda ner våra White Papers med information och kunskap om bakgrundskontroller vid till exempel rekrytering och anställning, samt läsa om kandidateperspektivet och få tips inför implementering av bakgrundskontroller på din arbetsplats.

Information och kunskap om bakgrundskontroller i form av White Papers och videos:

Har du frågor eller funderingar om bakgrundskontroller? Kolla in vår FAQ eller kontakta oss!

Kanske undrar du över hur bakgrundskontroller och GDPR fungerar, hur man ska prata med kandidaterna, hur långt tillbaka i tiden vi går vid en bakgrundskontroll eller om man måste göra bakgrundskontroller? För att få korta och snabba svar om bakgrundskontroller kan du gå till vår FAQ. Dock rekommenderar vi att ladda ner White Paper eller rapporter för fyllig och mer utförlig information.

Hur kvalitetssäkras bakgrundskontroller?

Du vet väl om att vi är medlemmar i Bakgrundskontrollföretagen (BKF)? BKF är en branschorganisation för oss som gör rättssäkra och transparenta bakgrundskontroller. Tillsammans har vi tagit fram etiska riktlinjer, god sed och GDPR-praxis, allt för att värna om den seriösa branschen. Vi medlemmar strävar alla efter att jobba för integritet, säkerhet och trygghet för både företag, klienter och individer. Tillsammans kan vi också bekämpa arbetsplatskriminaliteten!

Bakgrundskontroller