Bakgrundskontroller inom HR

Vad värdesätter du inom HR när det kommer till bakgrundskontroller? För oss är det bland annat viktigt med transparens gentemot kandidaten, snabbhet, korrekthet och personlig service. Att vi dessutom är pionjärer i branschen och ständigt i digital framkant ser vi som ett plus i kanten. Det gör att vi kan arbeta efter våra kunders behov och önskemål.

Bakgrundskontroller inom HR

White Papers/E-guider

Bakgrundskontroller inom HR

Vad är en bakgrundskontroll och varför göra en? Här går vi igenom det mesta du behöver veta när du funderar på att införa bakgrundskontroller på er arbetsplats. Frågorna kan vara många och handla om allt från hur det går till eller vad en rapport innehåller.

Bakgrundskontroller inom HR

Skillnaden mellan belastningsregisterutdrag och bakgrundskontroller

De flesta känner till belastningsregisterutdrag i samband med anställning och rekrytering. Men vetskapen om vad dessa innehåller/saknar i jämförelse med en bakgrundskontroll är inte lika bred. Och det finns stora skillnader.

Bakgrundskontroller inom HR

Ett ämne som kan ge huvudbry är alla legala frågor som poppar upp när man börjat intressera sig för bakgrundskontroller. Hur fungerar till exempel bakgrundskontroller och integritet?

Bakgrundskontroller inom HR

Vanliga frågor

Frågorna som dyker upp när man börjar intressera sig för bakgrundskontroller kan vara många. Hur går till exempel kandidatprocessen till, vad säger GDPR och hur långt tillbaka i tiden går vi? Få svar på de vanligaste frågorna om bakgrundskontroller i vår välfyllda FAQ.

Senaste nytt om bakgrundskontroller vid rekrytering:

  • Går integritet och bakgrundskontroller att kombinera?

Sverige utgör en unik marknad för bakgrundskontroller

juni 17th, 2024|0 Comments

Sverige utgör en unik marknad för bakgrundskontroller För några veckor sedan medverkade jag på årets Europe Summit som PBSA (The Professional Background Screening Association) arrangerade. Konferensen gav verkligen spännande insikter och intressanta perspektiv på hur [...]

Kontakta oss för mer information!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn
Specificera ärendet
ToFindOut behandlar uppgifterna enligt följande: Om du samtycker till att ta emot nyhetsbrev eller fyller i ett kontaktformulär via vår hemsida sparar vi ditt namn, din e-post och om du själv valt det – organisationen du jobbar på. ToFindOut använder en tredje part för att hantera prenumerationer på våra nyhetsbrev, de personuppgifter du anger hanteras därmed även av tredje part i form av personuppgiftsbiträde. Tredje part har inte rätt att använda personuppgifterna för andra syften än att utföra de uppgifter de åtagit sig mot ToFindOut enligt avtal mellan ToFindOut och tredje part. ToFindOut säljer aldrig vidare dina personuppgifter till tredje part för marknadsföringsändamål.

Du vet väl om att vi är medlemmar i BKF (Bakgrundskontrollföretagen)? En branschorganisation för oss som gör rättssäkra och transparenta bakgrundskontroller. Tillsammans har vi tagit fram etiska riktlinjer, god sed och GDPR-praxis, allt för att värna om den seriösa branschen. Vi medlemmar strävar alla efter att jobba för integritet, säkerhet och trygghet för både företag, klienter och individer. Tillsammans kan vi också bekämpa arbetsplatskriminaliteten!

Bakgrundskontroller