Vårt pro bono-arbete2023-02-15T10:14:19+00:00

Vad innebär vårt pro bono-arbete?

Vårt arbete med hållbarhet kretsar inte enbart kring miljö och jämställdhet på kontoret. På ToFindOut anser vi att ett företag även ska engagera sig i samhället de verkar i. Därför arbetar vi pro bono med olika samhällsfrågor som ligger oss extra varmt om hjärtat. ToFindOut arbetar med människor – både i vår vardagliga verksamhet och när det kommer till välgörenhet.

När en bakgrundskontroll är en samhällstjänst

I januari 2020 införde Riksidrottsförbundet ett krav på att alla idrott- och fritidsledare för barn skulle uppvisa ett registerutdrag före anställning. Detta efter uppdagandet att flera barn blivit utsatta för övergrepp av tränare, ledare och domare inom barnidrott. 

Här kan du läsa en artikel där vår vd Birgitta Edlund berättar mer om övergrepp inom barnidrotten, och hur ToFindOut arbetar med att hjälpa fritidsorganisationer för barn att stoppa dem.

Precis som övriga bakgrundskontroller vi gör kommer de flesta tillbaka utan anmärkningar – men även om bara en av tusentals bakgrundskontroller gör att vi kan stoppa ett övergrepp innan det sker så är det värt det. Vi ser det som vårt samhällsansvar. Därför erbjuder vi kostnadsfria bakgrundskontroller till barnidrottsföreningar – tillsammans kan vi förhindra att fler barn råkar illa ut. 

Kontakta Birgitta Edlund för mer information.

Läs om vårt pro bono-arbete

ToFindOuts samhällsengagemang

På ToFindOut vill vi använda vår långa erfarenhet och spetskompetens inom bakgrundskontroller till att ge tillbaka till samhället vi verkar i. Vår vision, “Tillsammans skapar vi trygga arbetsplatser”, gäller även på andra ställen än just arbetet. Vi är övertygade om att vi kan bidra till att viktig pusselbit kan sättas på plats för alla föreningar som har insikt om vikten av detta moment, men som inte mäktar med att hålla rutinen. Vi förstår. Det är här vår hjälp kommer in.

Vi arbetar pro bono med att erbjuda kostnadsfria och kvalitativa bakgrundskontroller till intresseorganisationer inom barnidrott och fritid.

Här kan du ladda ner ett informationsblad (PDF) där vi berättar mer om vårt pro bono-arbete och hur det går till.

Vårt samarbete med Trygga barnen

Barns rätt till en trygg uppväxt är en oerhört viktig fråga för oss. Därför är vi väldigt glada över vårt samarbete med Trygga barnen. Vårt pro bono-arbete för Trygga barnen innebär att vi erbjuder kostnadsfria bakgrundskontroller för Trygga barnens volontärer för att de ska kunna säkra tryggt arbete med barn och unga.

Trygga barnens vision är att alla barn får det stöd och den trygghet de har rätt till. Läs mer om deras viktiga arbete på deras hemsida.

Go to Top