Bakgrundskontroller

Här kan du läsa om våra olika bakgrundskontroller vid rekrytering och anställning. Regeldirektiv, befattningens karaktär, kundkrav och eventuell specifik situation avgör vilken rapportnivå och process du ska välja. Vi hjälper dig!

Våra olika bakgrundskontroller vid rekrytering och anställning:

Vår erfarenhet visar att nedan tre rapportpaket är en bra utgångspunkt, oavsett bransch.

1.Grundrapport

Grundläggande bakgrundsfakta utan CV.

Personalia

Ekonomi

Juridiska spörsmål

2. Utökad rapport

Bakgrundsfakta med CV-verifiering.

Personalia

Ekonomi

Juridiska spörsmål

CV-verifiering

3. Fördjupad rapport

En rapport för roller på executive-nivå.

Personalia

Ekonomi

Juridiska spörsmål

CV-verifiering

Yrkeslivserfarenheter

Bolagsengagemang

Media och Internet

Våra olika bakgrundskontroller vid rekrytering och anställning:

Grundrapport

En helhetsrapport som snabbt ger svar på grundläggande bakgrund inom personalia, ekonomi och juridiska spörsmål.

Denna används på alla befattningar oavsett om det är den nye unga kundstjänstmedarbetaren hos ett telekombolag, den inhyrda programutvecklaren för uppdatering av ekonomisystemet eller nya affärsområdeschefen.

 • Personalia

 • Ekonomi

 • Juridiska spörsmål

Utökad rapport

En utökad rapport inklusive verifiering av CV, vanligen aktuell då tjänsten kräver en viss typ av erfarenhet eller specifik utbildning.

Ofta ska dessa personer anställas på befattningar där budget- och eller personalansvar ska ingå och relevant erfarenhet måste vara verifierad.

 • Personalia

 • Ekonomi

 • Juridiska spörsmål

 • CV-verifiering

Fördjupad rapport

En djup och utökad research på personens bakgrund kompletteras med en kartläggning av närliggande affärsrelationer.

Researcharbetet utgår från tänkt befattning och utredningsarbetet sker i dialog med uppdragsgivarens egen input och anpassas därefter.

I detta rapportpaket genomförs också research av personens förekomst i sociala medier, nyhetskällor och dess eventuella påverkan på kommande befattning.

 • Personalia

 • Ekonomi

 • Juridiska spörsmål

 • CV-verifiering

 • Yrkeslivserfarenheter

 • Bolagsengagemang

 • Media och Internet

Internationella bakgrundskontroller

Idag genomför vi bakgrundskontroller i 90 länder.

Vi gör internationella bakgrundskontroller för våra kunder som önskar rapporter på kandidater med internationella bakgrunder. Vi erbjuder även rapporter på svenska kandidater till internationella kunder.

De internationella bakgrundskontrollerna innehåller i stort sett samma typ av information som de svenska rapportpaketen, med anpassning efter varje lands specifika förutsättningar. Processen med de internationella bakgrundskontrollerna tar dock något längre tid än våra svenska bakgrundskontroller då det sker ett större manuellt arbete med dessa i och med flera internationella kontakter. Vanligen tar en internationell bakgrundskontroll mellan 5-15 dagar.

Är du intresserad av att beställa en rapport?

Fyll i vår intresseanmälan nedan så kontaktar vi dig inom kort och berättar mer.

Första gången du kontaktar oss kommer du att få ett bekräftelsemejl inom några minuter. Kontaktar du oss igen får du endast en bekräftelse här på sidan att vi mottagit din kontaktförfrågan.

Intresseanmälan

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn
ToFindOut behandlar uppgifterna enligt följande: Om du samtycker till att ta emot nyhetsbrev eller fyller i ett kontaktformulär via vår hemsida sparar vi ditt namn, din e-post och om du själv valt det – organisationen du jobbar på. ToFindOut använder en tredje part för att hantera prenumerationer på våra nyhetsbrev, de personuppgifter du anger hanteras därmed även av tredje part i form av personuppgiftsbiträde. Tredje part har inte rätt att använda personuppgifterna för andra syften än att utföra de uppgifter de åtagit sig mot ToFindOut enligt avtal mellan ToFindOut och tredje part. ToFindOut säljer aldrig vidare dina personuppgifter till tredje part för marknadsföringsändamål.