DET ÄR BÄTTRE ATT VETA.

ToFindOut verifierar fakta från källor som är öppna och tillgängliga för allmänheten, samt från uppgifter som lämnas av den sökande. Verifiering av referenser och körkortsbehörigheter är exempel på vanliga faktakontroller. ToFindOuts rapport, tillsammans med kundens egen rekrytering- och beslutsprocess, ger ett faktaunderlag och en beslutsgrund av hög kvalitet och skapar förutsättningar för ett långsiktigt samarbete mellan arbetsgivaren och den sökande. Varje rapportpaket kan anpassas utifrån behovet av historik, antalet källor och kompletteras med specifik research för befattningens omfattning. Man ska inte ta reda på allt bara för att man kan, det är vår utgångspunkt. Vilken tjänst personen är aktuell för och ert bolags verkliga behov styr vid valet av nivå. Fråga oss gärna om råd!

Bakgrundskontroll - BAS

Bakgrundskontroll - Bas

En helhetsrapport som snabbt ger svar på grundläggande bakgrund inom personalia, ekonomi och juridiska spörsmål.

Denna används på alla befattningar oavsett om det är den nye unga kundstjänstmedarbetaren hos ett telekombolag, den inhyrda programutvecklaren för uppdatering av ekonomisystemet eller nya affärsområdeschefen.

Personalia
Ekonomi
Juridiska spörsmål
Leveranstid: 3 dagar

Bakgrundskontroll - SPECIALIST/CHEF

Bakgrundskontroll - Bas

En utökad rapport inklusive verifiering av CV, vanligen aktuell då tjänsten kräver en viss typ av erfarenhet eller specifik utbildning.

Ofta ska dessa personer anställas på befattningar där budget- och eller personalansvar ska ingå och relevant erfarenhet måste vara verifierad.

Personalia
Ekonomi
Juridiska spörsmål
Utbildningsmeriter
Leveranstid: 3-5 dagar

Bakgrundskontroll - EXECUTIVE

Bakgrundskontroll - Bas

En djup och utökad research på personens bakgrund kompletteras med en kartläggning av närliggande affärsrelationer.

Researcharbetet utgår från tänkt befattning och utredningsarbetet sker i dialog med uppdragsgivarens egen input och anpassas därefter.

I detta rapportpaket genomförs också research av personens förekomst i sociala medier, nyhetskällor och dess eventuella påverkan på kommande befattning.

Personalia
Ekonomi
Juridiska spörsmål
Utbildningsmeriter
Yrkeslivserfarenheter
Bolagsengagemang
Media och Internet
Leveranstid: 10-15 dagar

Internationella bakgrundskontroller

Bakgrundskontroll - Bas

Vi arbetar med bakgrundskontroller över gränserna, med såväl internationella kunder som behöver rapporter för svenska kandidater, som svenska kunder som önskar rapporter på kandidater med internationell bakgrund.

Vi har egen research i de nordiska och baltiska länderna, samt i USA. Vi samarbetar även med flera lokala och globala partners för att kunna erbjuda en konsekvent och kvalitativ rutin.

Utgångspunkten är de svenska rapportpaketens innehåll dock med viss anpassning efter varje lands specifika förutsättningar.

Integrity Due Diligence - IDD

Bakgrundskontroll - Bas

Behovet av IDD har ökat i takt med att kraven från nationella och internationella myndigheter på transparens och anti-korruptionsefterlevnad har expanderat. Att vara informerad om sin motpart, partner, kund eller leverantör är både affärskritiskt och samtidigt en effektiv metod att minska risken för skada på, rykte, varumärke och finanser, samt uppfylla KYC- och- regelefterlevnadskrav.

ToFindOuts IDD-rapporter hjälper ert företag att ligga steget före genom att minimera risk och möjliggöra för en transparent affärsprocess. De olika rapporterna och dess innehåll möter relevanta regelkrav på nationell, EU, respektive global nivå. Mer om Integrity Due Diligence

Bolagsfakta
Juridik
Finansiell analys
Compliance-frågor
Sanktionsdatabas- sökningar
KYC (Know Your Customer)
Media-analys
Anseendekontroll
Styrelse- och ledningskontroll
Jens Nordqvist

"En naturlig och ofta förekommande fråga från kandidaten, vars CV ska verifieras, är om vi ringer till nuvarande arbetsgivare och frågar runt. Självklart gör vi inte det! För det mesta utesluts denna punkt i researcharbetet. I de fall vi behöver verifiera en pågående anställning gör vi detta på ett sätt som inte röjer kandidaten."

Jens Nordqvist

Kvalificerad researcher ToFindOut

Åsa Edman Källströmer

"Att ha bakgrundskontrollen som en obligatorisk del i våra kunduppdrag såväl som internt är numera en självklarhet. Vår dialog med både kunden och kandidaten om rutinen och innehållet i rapporten gör att förtroende ökar. Och att dessutom kunna erbjuda ett ytterligare faktaunderlag stärker vårt företags vision, nämligen att se bortom fördomar."

Åsa Edman Källströmer

vd TNG

Birgitta Edlund

"Genom att skaffa sig rätt beslutsunderlag kan svenska företag ligga steget före sina konkurrenter, vara välinformerade om sina motparter, och undvika fallgropar i form av varumärkesskada, böter från tillsynsmyndigheter eller annan onödig risk som skulle kunna undvikas genom en effektiv due diligence."

Birgitta Edlund

vd ToFindOut