En sammanfattning av de vanligaste och viktigaste frågorna om allt som rör det legala kring bakgrundskontroller.

Ett ämne som kan ge huvudbry är alla legala frågor som poppar upp när man börjat intressera sig för bakgrundskontroller. Hur fungerar till exempel bakgrundskontroller och integritet?

För att göra det hela lite enklare och tydligare har vi här satt ihop ett White Paper med de allra vanligaste och viktigaste frågorna vi på ToFindOut får. Dessutom har vi vår egen jurist och vår egen informationssäkerhetsansvarige som alltid kan hjälpa er vid ytterligare frågor. De kan även stötta er i införandet av bakgrundskontrollprocesser.

Kortfattat får du i detta White Paper bland annat läsa om:

  • Vilken legal grund lutar vi oss mot(intresseavvägning/samtycke)?
  • GDPR & bakgrundskontroller
  • Bakgrundskontroller och integritet
  • Personuppgiftsansvar
  • Offentliga uppgifter och lagöverträdelser
  • Kandidatperspektivet
  • Bakgrundskontroll på befintlig personal

Att ladda ner våra White Paper är helt kostnadsfritt!

Ladda ner White Paper – De legala aspekterna vid bakgrundskontroller

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn
Genom att ladda ner vårt white paper samtycker jag till att ta emot informationsutskick från ToFindOut. Vi sparar ditt namn, din e-post och organisationen du jobbar på. ToFindOut använder en tredje part för att hantera prenumerationer på våra nyhetsbrev, de personuppgifter du anger hanteras därmed även av tredje part i form av personuppgiftsbiträde. Tredje part har inte rätt att använda personuppgifterna för andra syften än att utföra de uppgifter de åtagit sig mot ToFindOut enligt avtal mellan ToFindOut och tredje part. ToFindOut säljer aldrig vidare dina personuppgifter till tredje part för marknadsföringsändamål.

Ditt nedladdade White Paper skickas till din mejladress. Observera att det dock kan ta några minuter innan det trillar in.

Tillbaka till våra andra e-guider ->

Lär dig ännu mer om bakgrundskontroller på branschorganisationens hemsida: Bakgrundskontrollföretagen (BKF). Där kan du läsa om den satta branschstandarden, etiska riktlinjer, god sed och GDPR-praxis. Med mera. Vi är givetvis medlemmar i BKF och går i bräschen för den seriösa bakgrundskontrollbranschen.