Christoffer Tornstråle har sedan augusti jobbat som software engineer på ToFindOut. Han kommer ursprungligen från Umeå, men nyfikenhet och slump tog honom till programmeringsbranschen och till slut till Stockholm. Vi på ToFindOut är så glada att han hamnade här hos oss.

Det började med ett stort intresse för spel och en speldesignsutbildning på Gotland. Här väcktes en passion för kodning. Detta följdes av en sväng till London och sedan några år som software engineer på ett teknikföretag. Det var dock en ganska ensam och låst roll, vilket fick Christoffer att lystra lite extra när han blev kontaktad av en rekryterare från IDG Recruitment . Denna rekryterare kopplade så småningom ihop honom med ToFindOuts CTO/CPO Murat Sabotic som lockade över honom till oss.

— Det agila arbetssättet tilltalade mig. På ToFindOut får alla i teamet vara med och forma sättet vi jobbar på.

Christoffer började i mitten av augusti på ToFindOut och tycker att han har fått den ”communityn” han saknade innan. Ett sammanhang där en kan utvecklas, lära sig av andra och testa olika vägar framåt. Att vara software engineer sammanfattar han med att det är som att lösa massor av problem. Och det är något han gillar.

— Jag dras till att lösa problem. Och det får jag göra hela tiden här. Det är som problemlösning – utan att behöva lämna sin stol.

På ToFindOut jobbar Christoffer främst med att bygga och utveckla alla de system vi använder. Han och hans team ser till att mjukvaran fungerar som den ska och tar fram nya lösningar, och ser på så sätt till att vi ligger i framkant med utvecklingen. Han säger att man som programmerare är väldigt fri i sitt arbete, att det inte finns så mycket rätt eller fel. Det mesta upplever han som subjektivt. ”Viktigast är att man har koll på alla olika delar av det man jobbar med.”

På frågan om han kan berätta något vi inte vet om honom svarar Christoffer:

— Jag brygger öl! Mest veteöl för att det är enkelt och gott. Men nu har jag siktet inställt på att göra mjöd någon gång framöver också.

 

 

Vill du läsa mer om hur det är att arbeta på ToFindOut? Kolla in dessa artiklar:

En inblick i en researchers vardag

”Det är bättre att veta än att inte veta”

 

Nyheter om bakgrundskontroller!

ToFindOut Insights är ett nyhetsbrev för dig som arbetar med bakgrundskontroller. Här samlar vi nyheter, insikter och perspektiv från arbetet med att skapa trygga arbetsplatser. ToFindOut Insights kommer ut en gång i månaden.

Prenumerera på Insights

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn
ToFindOut behandlar uppgifterna enligt följande: Om du samtycker till att ta emot nyhetsbrev eller fyller i ett kontaktformulär via vår hemsida sparar vi ditt namn, din e-post och om du själv valt det – organisationen du jobbar på. ToFindOut använder en tredje part för att hantera prenumerationer på våra nyhetsbrev, de personuppgifter du anger hanteras därmed även av tredje part i form av personuppgiftsbiträde. Tredje part har inte rätt att använda personuppgifterna för andra syften än att utföra de uppgifter de åtagit sig mot ToFindOut enligt avtal mellan ToFindOut och tredje part. ToFindOut säljer aldrig vidare dina personuppgifter till tredje part för marknadsföringsändamål.