Bakgrundskontrollföretaget ToFindOut inleder ett unikt partnerskap med Grade Workbuster, ett av rekryteringsbranschens mest framstående verktyg. Detta samarbete gör ToFindOut till den enda bakgrundskontrollaktör som i dagsläget kan erbjuda integration med Workbuster. Med partnerskapet strävar ToFindOut efter att optimera användarupplevelsen genom att erbjuda en ännu smidigare och snabbare process för att beställa bakgrundskontroller.

Att ungefär 20% av dagens bakgrundskontroller innehåller något avvikande visar på det ökande behovet av just bakgrundskontroller. Särskilt med tanke på samhällets utmaningar med arbetslivskriminalitet och organiserad brottslighet.

Det är också tydligt att enkelheten i att beställa bakgrundskontroller är avgörande. Därför har ToFindOut, som första bakgrundskontrolleverantör, inlett ett samarbete med Grade Workbuster. Detta unika partnerskap möjliggör en ännu enklare och snabbare process för att beställa bakgrundskontroller. Genom integrationen behöver användarna nämligen inte lämna sitt rekryteringsverktyg; istället kan de direkt beställa en bakgrundskontroll där i.

Samarbetet är en strävan efter att eliminera onödiga steg och möjliggöra en smidig process där användarna med några enkla klick kan starta en bakgrundskontroll. Efter genomförandet av kontrollen kan de enkelt övervaka dess status i sitt system och får snabbt tillgång till resultatet via en länk.

Vanligtvis är bakgrundskontrollen med i slutfasen av rekryteringsprocessen. Men med den nya integrationen mellan Grade Workbuster och ToFindOut gör vi det nu enklare för våra användare att genomföra beställningen direkt via Workbuster. Vi ser fram emot samarbetet och ett ännu bättre flöde för bakgrundskontroller i rekryteringarna, säger Murat Sabotic, CPO på ToFindOut.

Säkerheten är fortsatt av högsta standard, och som personuppgiftsansvariga är ToFindOut dedikerade till att upprätthålla strikta informationssäkerhetsstandarder och efterlevnad av GDPR-praxis. Allt detta utan att tappa den transparenta och raka kommunikationen med kandidaten. Då något avvikande dyker upp i en bakgrundskontroll får beställaren självklart en muntlig återkoppling från ToFindOut.

Allt detta framhäver tydligt vikten av tillförlitliga och noggranna bakgrundskontroller för att säkerställa en rättvis och pålitlig rekryteringsprocess i ljuset av de utmaningar som fusket utgör.

Jenna Munk Hemberg på Grade Workbuster säger så här:

Vi på Grade Workbuster brinner för att underlätta och effektivisera rekryteringsprocessen för våra kunder. Genom möjligheten att enkelt kunna göra bakgrundskontroller via ToFindOut direkt inifrån rekryteringsverktyget kan vi erbjuda en ännu starkare produkt. Vi ser verkligen fram emot samarbetet!

——————————————————————————-

Läs om hur du kommer igång med Workbuster-integrationen här ->

Läs mer om våra olika integrationer med rekryteringsverktyg här ->


Har du frågor om integrationen eller vill veta mer?
Kontakta June Stenmark, marknadschef på ToFindOut på june.stenmark@tofindout.se