Julen står för dörren. Frågan är om det är Grinchen eller tomten ni får besök av? Mitt i all julstress kan det vara lätt att ta fel när man ska rekrytera säsongspersonal. Undvik oönskade smällkarameller genom en för tidig julklapp till er själva.

Julhandeln innebär högsäsong för detaljhandeln. För att täcka upp alla krav tar många in extern bemanning för att lösa behovet av personal. Konsekvensen blir att personer som vanligtvis inte har någon koppling till företaget plötsligt ska sätta sig in i nya processer och framförallt hantera affärskritisk information. En hög riskexponering. Hur hanterar man det?

Felrekryteringen kan kosta er julhandel

I en studie presenterad av Careerbuilder är snittkostnaden för felrekryterad julpersonal i USA ungefär femton tusen dollar. Kostnaderna består i långsammare arbete, otrevligt bemötande som leder till minskad försäljning och rent svindleri i form av stölder från kassor etcetera. När julstressen tvingar butikerna till hetsanställningar låter inte konsekvenserna vänta på sig. Det är här Grinchen smyger sig in och fördärvar.

Nu ska man dock inte hetsa upp sig i onödan. Genom en snabb bakgrundskontroll av en person kan man lätt sålla bort Grinchen, till jultomtens fördel. De vanligaste lögnerna folk anger i dessa tider är att man besitter viss kompetens, har en specifik utbildning eller att man helt enkelt är en fantastisk lagspelare. Allt detta är centrala delar när man ska anställa någon på kort basis under pressade förhållanden. Lika viktiga som egenskaperna är, lika noga bör man vara med att kontrollera så att de verkligen stämmer.

Ge er själva en för tidig julklapp!

En bakgrundskontroll kan verka tidskrävande vid första anblick. Det är den förmodligen också – om du gör den själv. Tid som annars kan läggas på att maximera julhandeln måste då läggas på att ringa myndigheter och referenser. Istället kan ni ge er själva en för tidig julklapp genom att låta någon annan göra den.

Fördelen med att låta en extern part göra kontrollen åt er – förutom att ni sparar tid – är att ni får en objektivt sammanställd rapport. Skräddarsydd efter just era behov. Ni kan med andra ord vara säkra på att ni får den information som behövs, varken mer eller mindre. Dessutom standardiseras processen vilket innebär att samma typ av kontroll genomförs oavsett vem eller hur många du vill granska. Ett enkelt sätt att minimera er julstress. Dyrt kanske ni tänker? Inte mer än femton tusen dollar, i alla fall.

Vill du veta mer?

Fyll i vår intresseanmälan för mer information om priser och hur en bakgrundskontroll kan skapa en större trygghet i er rekryteringsprocess!