I juni befann sig ToFindOut i Visby för att ta vara på de möjligheter till möten som Almedalsveckan erbjuder. Förhoppningarna var att veckan skulle erbjuda intressanta samtal och att ToFindOut skulle få möjligheten att prata om problemen med arbetslivskriminalitet, och hur vi kan vara en del av lösningen. Veckan gav mycket mer än så.

Det som under Almedalen blev tydligt är hur utbrett problemet med arbetslivskriminalitet är, men framför allt hur många branscher som också är medvetna om att någonting måste göras. Under veckan lyssnade vi in på hur sjukvården, fastighetsbranschen, byggbranschen och många fler kämpade med kriminalitet på arbetsplatsen.

Frågan om vem som tjänar på att inte göra bakgrundskontroller har aldrig varit mer relevant. Vad Almedalen lärde oss är att vi är många aktörer som är villiga att arbeta för att det ska ske en förändring, men det krävs att vi arbetar tillsammans.

En del av de seminarium vi lyssnade in på i Almedalen finns nu tillgängliga online, här nedan hittar du ett par exempel att lyssna på:

Välfärdsbrott – ekonomisk brottslighet inom hälso- och sjukvården:

LO i Almedalen – Krissamtal om kriminaliteten i arbetslivet: