De senaste åren har bakgrundskontroller blivit alltmer efterfrågade av arbetsgivare. Många branscher förstår idag värdet som bakgrundskontroller ger arbetsplatsen i form av en trygg och stabil arbetsmiljö. Att rekrytera personal som bidrar och förstärker ett företags värderingar är otroligt viktigt. Det handlar om att skapa en kultur som tillåter personalen att både trivas och utvecklas.

Åtgärder för trygghet skapar mer säkerhet och arbetstagarna påverkas av både varandra och av klimatet på arbetsplatsen. Bakgrundskontroller är en viktig del i detta arbete. Det handlar inte endast om att kontrollera vad en potentiell anställd tidigare har gjort, det handlar om att utvärdera den mest optimala arbetsmiljön för alla anställda på bolaget. Bakgrundskontroller hjälper till att skapa en god miljö på arbetsplatsen, bidrar till trygghet och förhindrar arbetslivskriminalitet.

Läs mer i ett tidigare blogginlägg om fackförbundens inställning till bakgrundskontroller.

Nyheter om bakgrundskontroller!

ToFindOut Insights är ett nyhetsbrev för dig som arbetar med bakgrundskontroller. Här samlar vi nyheter, insikter och perspektiv från arbetet med att skapa trygga arbetsplatser. ToFindOut Insights kommer ut en gång i månaden.

Prenumerera på Insights

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn
ToFindOut behandlar uppgifterna enligt följande: Om du samtycker till att ta emot nyhetsbrev eller fyller i ett kontaktformulär via vår hemsida sparar vi ditt namn, din e-post och om du själv valt det – organisationen du jobbar på. ToFindOut använder en tredje part för att hantera prenumerationer på våra nyhetsbrev, de personuppgifter du anger hanteras därmed även av tredje part i form av personuppgiftsbiträde. Tredje part har inte rätt att använda personuppgifterna för andra syften än att utföra de uppgifter de åtagit sig mot ToFindOut enligt avtal mellan ToFindOut och tredje part. ToFindOut säljer aldrig vidare dina personuppgifter till tredje part för marknadsföringsändamål.