De senaste åren har bakgrundskontroller blivit alltmer efterfrågade av arbetsgivare. Många branscher förstår idag värdet som bakgrundskontroller ger arbetsplatsen i form av en trygg och stabil arbetsmiljö. Att rekrytera personal som bidrar och förstärker ett företags värderingar är otroligt viktigt. Det handlar om att skapa en kultur som tillåter personalen att både trivas och utvecklas.

Åtgärder för trygghet skapar mer säkerhet och arbetstagarna påverkas av både varandra och av klimatet på arbetsplatsen. Bakgrundskontroller är en viktig del i detta arbete. Det handlar inte endast om att kontrollera vad en potentiell anställd tidigare har gjort, det handlar om att utvärdera den mest optimala arbetsmiljön för alla anställda på bolaget. Bakgrundskontroller hjälper till att skapa en god miljö på arbetsplatsen, bidrar till trygghet och förhindrar arbetslivskriminalitet.

Läs mer i ett tidigare blogginlägg om fackförbundens inställning till bakgrundskontroller.

Nyheter om bakgrundskontroller!

ToFindOut Insights är ett nyhetsbrev för dig som arbetar med bakgrundskontroller. Här samlar vi nyheter, insikter och perspektiv från arbetet med att skapa trygga arbetsplatser. ToFindOut Insights kommer ut en gång i månaden.