Lägesrapport: Kommuners brottsförebyggande arbete

Utifrån rådande läge och vår expertis inom bakgrundskontroller har vi tagit fram en lägesrapport som innehåller bakgrund, fallstudier, erfarenheter och fakta om bakgrundskontroller som förslag till konkret åtgärd för kommuners brottsförebyggande arbete.

Helt enkelt en rapport för dig som ska börja med eller redan har satt igång med det lagstadgade säkerhetsarbetet i kommunen enligt denna lag.

Kommuners brottsförebyggande arbete

I rapportenKommuners brottsförebyggande arbete ” får du bland annat läsa om:

  • Vad innebär den nya lagen – konkret?
  • Vad kostar arbetskriminaliteten samhället?
  • Vad kan varje kommun göra?
  • Vad är egentligen en bakgrundskontroll?
  • Är belastningsregisterutdrag samma sak som bakgrundskontroll? Om inte – vad är det för skillnad?

Vi presenterar även några goda exempel och case, sammanfattar det du behöver veta om bakgrundskontroller och bjuder på en checklista för att implementera bakgrundskontroller på bästa sätt!

Ladda ner rapporten här!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn
Genom att ladda ner vårt white paper samtycker jag till att ta emot informationsutskick från ToFindOut. Vi sparar ditt namn, din e-post och organisationen du jobbar på. ToFindOut använder en tredje part för att hantera prenumerationer på våra nyhetsbrev, de personuppgifter du anger hanteras därmed även av tredje part i form av personuppgiftsbiträde. Tredje part har inte rätt att använda personuppgifterna för andra syften än att utföra de uppgifter de åtagit sig mot ToFindOut enligt avtal mellan ToFindOut och tredje part. ToFindOut säljer aldrig vidare dina personuppgifter till tredje part för marknadsföringsändamål.

”Kommunerna har från och med i somras fått ett större ansvar, men det är inte endast politiker och offentlig sektor som har ansvar för arbetet. Alla som kan bör hjälpa till i arbetet mot arbetslivskriminaliteten, och vi tror att vår expertis kan vara en av många pusselbitar.”

  • Kunskapsseminarium: Bakgrundskontroller – en viktig del i kommunens trygghetsarbete

    Vi bjuder nu in er som arbetar med säkerhets/trygghetsfrågor och brottförebyggande arbete till en halvdag med best practise om bakgrundskontroller onsdag den 24 januari 2024 i Stockholm.