Hur förhindrar man att företag blir utnyttjade som verktyg för kriminella?

Vi bjuder nu in till ett webinar tillsammans med Sara Persson, brottsförebyggande specialist vid Ekobrottsmyndigheten. Hon kommer att dela med sig av ovärderliga insikter om betydelsen av kvalitativa leverantörskontroller för att stå emot organiserad och ekonomisk brottslighet samt för att förhindra att företag blir verktyg för kriminella. Frågor som tas upp är till exempel: vilka kontroller bör prioriteras och ses som oumbärliga vid upphandling? Och hur kan vi säkerställa att skattemedel inte missbrukas?

👉 Något som lyfts under webinaret är hur behovet av djupare förståelse, kvalitetssäkring och förebyggande åtgärder inom den kommunala upphandlingen blivit uppenbart. Även det faktum att riskbaserade och ingående kontroller vid avtalsskrivning och uppföljning hjälper en att undvika att göra affärer med individer som utnyttjar företag för brottsliga ändamål blir ett fokusområde.

Moderator för evenemanget är Birgitta Edlund, VD på ToFindOut och grundare samt ordförande för Bakgrundskontrollföretagen BKF.

Datum och tid: Tisdag 14 maj, klockan 9-9:45.

Deltagande: Länk till webinaret (att spara ner) kommer i anmälningsbekräftelsen, samt skickas ut dagen innan webinaret.

Fotografer till eventbilden: Sara Persson t.v. (fotograf: Mikael Gustavsen) och Birgitta Edlund t.h. (fotograf: Malin Poppy Darcy Mörner).

Tisdag 14 maj, kl 9 – 9:45

Webinar: Hur förhindrar man att företag blir utnyttjade som verktyg för kriminella?

📍 Vilka kontroller bör prioriteras och ses som oumbärliga vid upphandling?

📍 Hur kan vi säkerställa att skattemedel inte missbrukas?

📍 Vilka fler konkreta åtgärder kan man göra?

https://tofindout.se/sv/webinar-med-ekobrottsmyndigheten/

 

Anmälan till detta webinar har nu stängt.

För frågor om webinaret vänligen kontakta marketing@tofindout.se

 

De legala aspekterna vid bakgrundskontroller

De legala aspekterna vid bakgrundskontroller

Ett ämne som kan ge huvudbry är alla legala frågor som poppar upp när man börjat intressera sig för bakgrundskontroller. Hur fungerar till exempel bakgrundskontroller och integritet?

För att göra det hela lite enklare och tydligare har vi här satt ihop ett White Paper med de allra vanligaste och viktigaste frågorna vi på ToFindOut får.