Efter en lång tid som konsult inom digital marknadsföring längtade Henry Nilsson efter att hitta ett företag han verkligen trodde på och kunde vara med och bygga upp på lång sikt. Det var då Birgitta på ToFindOut hörde av sig. Idag är han företagets nya Head of Digital Growth. 

– HR tech växer och ToFindOut är ett av de varumärkena i branschen som har potential att ta sig an det ganska brett. För oss kommer det att handla om att vara den aktör som driver på det rättssäkra, det transparenta och det trygga i att göra bakgrundskontroller.

Henry Nilsson började sin karriär med en tanke om att jobba inom politiken och utbildade sig tidigt i statsvetenskap och språk. Efter att ha jobbat några år med bland annat EU-ministern Birgitta Ohlsson hittade han intresset för digital kommunikation och insåg att kopplingen mellan statsvetenskap och PR var en spännande väg. Efter en utbildning inom strategisk kommunikation började han som PR-konsult. 

– På den tiden, runt 2009, var digital kommunikation relativt nytt och eftersom jag var yngst på kontoret fick jag sköta allt som rörde webben, berättar Henry. 

År 2013 fick han upp ögonen för det då nya begreppet marketing automation, vilket ledde till ytterligare en utbildning för att fördjupa kunskaperna inom det området. Utbildningen ledde till fler konsultjobb, nu senast på Growth Hackers Sthlm med fokus på affärsutveckling och digital marknadsföring. 

Efter mer än 10 år som konsult kände Henry vid slutet av 2021 suget efter att få jobba långsiktigt med en och samma produkt och att få forma sitt eget team. 

– Jag ville hitta ett produktbolag jag tror på och som har en positiv påverkan på samhället. Jag hade en vision om att utbilda och coacha ett team inom growth, och skapa en hållbar process och långsiktig process på ett bolag. Det var det som lockade när Birgitta på ToFindOut hörde av sig i våras, säger Henry. 

Den nya rollen som ToFindOuts nya Head of Digital Growth är inte helt formad ännu, men i stora drag handlar det om att växla upp den digitala kommunikationen och att skapa ett ramverk för growth. 

– Jag kände under processen att jag verkligen klickade bra med ledningen och alla personer på ToFindOut. Det finns en vision här som jag känner att jag kunde docka in i och ta vidare. Det kändes då, och nu en månad in, väldigt rätt, säger Henry. 

Hur ser du på den kommande tiden för ToFindOut? 

– HR tech växer och ToFindOut är ett av bolagen i branschen som har potentialen att ta oss an det. Vi har ett riktigt bra tech team inhouse, är kundcentrerade och agila så vi ska fortsätta ligga i framkant tekniskt. Samtidigt handlar det för mig som Head of Digital Growth och övriga i ledningen om att gifta de tekniska framstegen med att verkligen vara den aktör som driver på det rättssäkra, det transparenta och det trygga i att göra bakgrundskontroller, säger Henry och tillägger: 

– Vi behöver vara bolaget som visar vägen i hur man tydligt värnar om integriteten för individen i en bakgrundskontroll. Där finns ett stort jobb att göra för rekryteringsbranschen, där alla bakgrundskontroller i framtiden måste göras så rättssäkert det bara går. Det arbetet ska vi leda.